ÜZGÜNÜZ, KIZGINIZ, KINIYORUZ
Geçen hafta perşembe gecesini cumaya bağlayan saatlerde kaldırımda yürümekte olan doktor arkadaşlarımıza kendini bilmez 400 promil üstünde alkollü olan bir şahıs kullandığı aracıyla kaldırıma çıkmak suretiyle yaklaşık bir ay sonra doktor olarak halkımıza hizmet verecek olan Aykut SOĞANCI kardeşimizi ağır şekilde yaralamıştır.

Sizlerde taktir edersiniz ki kazalar hayatımızda her zaman var olacaktır. fakat bizleri asıl üzen bu kazayı yapan şahsın daha yeni cezaevinden çıkmış olması ve meslektaşımız henüz ameliyatta iken arkadaşımızın geçici raporunda hayati tehlikesinin bulunmasına, kazaya sebep olan şahsın 400 promil üzerinde alkollü olmasına rağmen serbest bırakılmasıdır.

Komuoyuna sormak istiyoruz. Patlama haır bir bomba gibi ortalıkta dolaşan böyle bir şahsın yasalarımız tarafından hemen serbet bırakılması hangi vicdana ve yasaya uymaktadır?

Hadi kimseye birşey olmadı varsayalım. 400 promil alkollü olan bir şahıs henüz bilinci dahi yerine gelmeden nasıl yeniden toplum içine salıverilmiştir?

Çok kısa bir süre sonra bu şerefli meslek hayatına başlayacak olan Dr. Aykut SOĞANCI ve ailesi kaza sonucunda çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır.

Bu serbet bırakılmanın yasal mevzuatını sizlerin ve tüm kamuoyunun vicdanına sunarken meslektaşımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken yüce Allah tan kendisine acil şifalar diliyoruz.

Son olarak Sivas-Erzincan Tabip Odası olarak bu şahsı serbet bırakılmasını kınıyor, işin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.