Çok değerli meslektaşlarımız
2016-2018 yılları için Sivas-Erzincan Tabipler odası yönetimine yeniden seçilmiş olmanın verdiği onuru ve heyecanı taşıyoruz.

Bundan önceki dönemde her tür hekim probleminde meslektaşlarımızın yanında bulunduk. Sosyal, kültürel, bilimsel ve iletişim alanında çeşitli faaliyetlerde bulunduk.

Bundan sonrada bu alanlarda etkinliklerimizi devam ettirmeye devam edeceğiz.

Amacımız tarafsız, adil ve hiçbir gücün etkisi altında kalmadan sadece doğrunun yanında yanlışın karşısında olmaktır.

Yeni dönemde bizi bekleyen bazı problemlere değinmek isteriz. Öncelikle hekime ve sağlık çalışanlarına karşı şiddete asla taviz vermeyeceğiz.

Hekimlerin kıdem tazminatı ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadelemiz devam edecektir.

Nitelikli tıp eğitimi için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamakta bizim hedeflerimiz arasındadır.

Yerel olarak ise Sivas Numune Hastanesinde doktorlara yönelik mobbing sorunu için gerekli adımları atmış bulunmaktayız.

Son olarak bir uzman hekim arkadaşımız istifa etmek durumunda bırakılmış ve bu mobbing arkadaşımızın istifa dilekçesinde belirtilmiştir.

Mobbing sorunu için hem CİMER hem BİMER hem tabip odamız hem de şahsi avukatlarımız gerekli işlemleri başlatmış bulunmaktadır.

Verilen yetkiyi keyfi olarak bize karşı mobbing olarak uygulayanlar eninde sonunda hesap vereceklerdir.

Yine Sivas halkının ve biz sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biri olarak karşımıza çıkan Sivas Numune Hastanesi ve Sivas devlet hastanesinin birleştirilmesi maalesef başta planlanan şeklin dışına çıkmış ve başta Sivas halkı olmak üzere hepimizi mağdur etmiştir.

Yaklaşık 110 milyon tl harcanarak yapılan ve gerçekten de çok güzel olan yeni Numune hastanesi yanlış sağlık politikaları sonucu hak ettiği değeri görememiştir.

Aslında karşı çıkılan olay numune hastanesinin taşınması değil bu birleştirmenin yanlış olmasıdır.

Tüm uyarılarımıza rağmen acil servis sayısı iki den bire düşürülmüştür.

Neyse ki sayın bakanımız ve milletvekillerimizin bu konuyla yakından ilgilenmeleri sonucunda birleşme işlemi bu aşamada durdurulmuştur.

Numune hastanesine üçüncü blok için gerekli hazırlıklar sayın siyasilerimiz tarafından tamamlanmış olup bu blok inşaatı bittikten sonra birleşme işleminin tamamlanmasına karar verilmiştir.

Bizim Sivas-Erzincan tabip odası olarak amacımız başta hekim arkadaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına daha iyi hizmet verebilmek için elimizden gelen tüm çabayı göstermek olacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız